Genel

YALAN HABERLERE CEVAP

Özel Güvenlik Hakkında Yalan Haberlere Cevap

Bilindiği üzere, özel güvenlik sektörü hakkında günlerden beri konuşulan ve bilgi kirliğine sebep olan gerek yazılı gerekse sosyal medya (sanal alem) üzerinden birtakım yazılar yayınlanmakta ve gereksiz yere kamuoyu meşgul edilmektedir. Kamuoyu yanlış bilgilendirildiği gibi özel güvenlik görevlileri de olmayan bir şeye umut bağlamakta ve sonuçta hayal kırıklığına uğratılmaktadır. Bir sabah uyandıklarında gazetelerde özel güvenlik görevlilerinin maaşları şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi yalan yanlış haberlerle özel güvenlik görevlileri ve onların aileleri kandırılmaktadır. Bu artık yazılan ve çizilenler bizce bilinçli yapılan birtakım haberler olarak değerlendirilmektedir.

Herkes (hükümet ve yetkili merciiler) önce talepler açıkça ifade edilsin, burası demokratik bir ülke, ifade özgürlüğü var, talepler dikkate alınacak denir. Ama bizler yıllardan beri haklı taleplerimizi ortaya koyduğumuz halde, bizim hassasiyetlerimize hiçbir zaman ,hiçbir kimse, hiçbir bir mercii karşılık vermez.İş işten geçtikten ve durum kötüleşince karşılarında muhatap aramaya başlarlar.Ondan sonrada itidal çağrısı,sükunet çağrısı yaparlar.Biz kanun adamlarına kimse kulak vermez.Yahu biz alalım götürelim,yiyelim içelim hoş geçelim demiyoruz.Biz isyan etmiyoruz.Kanun adamı olduğumuzun bilincindeyiz.Yakalım, yıkalım, nümayiş yaratalım hakkımız arayalım demiyoruz ki sadece ;

HAKETTİĞİMİZİ VERİN,

DEVLET OLARAK, HÜKÜMET OLARAK BİZE KULAK VERİN.BİZİ ONUN BUNUN İNSİYATİFİNE BIRAKMAYIN. BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN.

BİZİM ELİMİZDEN İŞİMİZİN VE EKMEĞİMİZİN ALINMASINA GÖZ YUMMAYIN.

BİZİM DERDİMİZ İŞİMİZ EKMEĞİMİZ.

Şapka Kanunu gibi geçerliliği kalmamış kanun istemiyoruz. Adam gibi kanun istiyoruz.

BİZİM HAKKIMIZDA HÜKÜM VERİLİRKEN BİZ ORADA OLMAK İSTİYORUZ.

Özel Güvenlik Görevlilerinin iş ve ekmek kaygısının sona erdirilmesini istiyoruz.

Onlara sorarsanız iş kanunu var, ticaret kanunu var, özel güvenlik kanunu var. Var da binlerce güvenlik görevlisi hala daha niye mahkeme kapılarında sürünüyor. Yok, maaşlarını alamazlar mahkemeye, yok maaşlarını eksik alırlar mahkemeye, yok sgk yatmaz mahkemeye, yok ihbar ve kıdem tazminatını alamaz mahkemeye, yok şirket kapanır şirket yetkilileri kaçar mahkemeye kısacası mahkeme kapılarından eve gidemez olduk. Madem kanunlar yeterli de biz niye hep mahkemeler marifeti ile hakkımız alıyoruz?

 

Kısacası TBMM’ne verilen herhangi kanun değişikliği teklifi yok.

 

İnşallah üzerinde çalışıldığı söylenen kanun hakkında tüm tarafların görüşleri alınır da adam gibi bir kanun değişikliği ortaya konur. Biz burada taraf olduğumuz için bizlerde Özel Güvenlik Görevlileri adına o komisyonda yer almak isteriz. Ancak şunun bilinmesinde fayda var bu güne kadar resmi mercilerden bu yönde bir davet gelmedi.

Korkumuz, yine ben yaptım oldu olmasıdır.

Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak TBMM meclisine özel güvenlik ile ilgili bir kanun teklifi verildiği yolunda bir takım haberler karşısında, Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği olarak İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden konu hakkında bilgi istedik. Konu hakkında istediğimiz bilgi ve verilen cevabı kamuoyu ile paylaşmak istiyor.(bilgi talebine şu ana kader Emniyet Müdürlüğü cevap verdi)

24-05-2013 tarihli Ö.G.T.M. nin talep yazısı

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne

Son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve çeşitli basın organlarında İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel güvenlik sektörünü ilgilendiren konularda bir takım değişikliklere ve yasal düzenlemelere gideceği, taslakların hazırlandığı haberleri yer almaktadır. Bu konu ile ilgili üyelerimizden gelen yoğun bilgi alma taleplerine elimizde herhangi bir resmi çalışma taslağı olmadığından cevap verilememektedir. Üyelerimizi de doğru bilgilendirmek adına, yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru bilgilendirmek ile çalışmalarınıza katkı sağlamak adına bilgi almak istiyoruz.

Bu bağlamda;

1-Müdürlüğünüz Özel Güvenlik Sektörü ile ilgili bir çalışması var mıdır?

2-Eğer basında yer aldığı şekli ile bir takım kanun ve mevzuat değişiklik çalışması veya idari tasarruf çalışması varsa bunun içeri nedir?

3-B u konu ile ilgili olarak yapılan bir çalışma var ise çalışanları temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak yapılan çalışmalara katkı sağlamak isteriz.24–05–2013

Saygılarımla

Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği

Cengiz KIVILCIM

Yönetim Kurulu Başkanı

Cumhuriye Mahallesi Başkan Sokak Ziya İşhanı No:18/6  Eskişehir

0 222 231 12 34

0 542 725 02 31

ogtm@mynet.com

www.ogtm.org

04-06-2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü,Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı,Strateji Geliştirme ve Destek Şube Müdürlüğü’nün verdiği cevabi yazısı;

Talebinizle ilgili olarak; 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna ve ilgili mevzuata http://www.ozelguvenlik.pol.tr internet adresinde bulunan mevzuat bölümünden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte bahse konu Kanunla ilgili çalışmalar devam etmekte olup, TBMMye gönderilmiş her hangi bir Kanun Tasarısı bulunmamaktadır.

Bilgilerinize rica ederim. 04/06/2013

Emniyet Genel Müdürlüğü

Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı

Strateji Geliştirme ve Destek Şube Müdürlüğü

 

Diğer yazıları okumak ister misiniz?