Uncategorized

AVM’DE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRI

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

İstanbul Başakşehir’de bir alışveriş merkezinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik gerçekleşen ve bir görevlimizin bıçaklanarak yaralanmasıyla sonuçlanan şiddet olayını şiddetle kınıyoruz.

Kamuya açık alanlarda, toplumun huzuru ve güvenliği için görev yapan özel güvenlik görevlileri; yetkileri yasal çerçevede belirlenmiş, çoğu zaman yüksek risk altında çalışan ve kamu güvenliğini tamamlayıcı bir görev üstlenen emekçilerdir. Görevi başındaki güvenlik personeline yönelik her türlü fiziki saldırı, yalnızca bireylere değil, toplumsal düzen ve kamu güvenliğine yönelmiş bir tehdittir.

Sandalyelerin havada uçuştuğu, bıçaklı saldırıya varan bu olay; özel güvenlik görevlilerinin sahada karşı karşıya kaldığı riskleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu tür saldırıların “münferit olay” olarak geçiştirilmesi kabul edilemez. Özel güvenlik personeline yönelik şiddet, caydırıcı hukuki yaptırımlarla ele alınmalıdır.

Yaralanan güvenlik görevlimize acil şifalar diliyor, görevini yerine getirirken saldırıya uğrayan tüm özel güvenlik personelinin yanında olduğumuzu kamuoyuna açıkça ifade ediyoruz.

Özel güvenlik görevlileri yalnız değildir.
Görev yapanı korumayan bir sistem, güvenliği de koruyamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Diğer yazıları okumak ister misiniz?