Haber & Duyuru

DİKKATLİ OLALIM

 

 

 

DİKKATLİ OLALIM…

 Terör denilen vahşet ve dehşet illeti, kış ayının yaklaştığı bu sonbahar günlerinde şehir merkezlerinde yine  can almaya başladı.Kırsalda kış hazırlığı yapan bölücü terör üyeleri şimdi metropollere inerek  ses getirici eylemlerin peşine düştü. 

Dün Türkiye Cumhuriyet’inin başkentinde patlayan bomba masum vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanırken,diğer bir yerde, Anadolunun göbeğinde sayılacak bir kentte ihbar sonucu, Güney Ekspresinde düzeneği hazırlanmış bomba ele geçirildi.

 

Yine dün Bitlis Tatvan’da askeri araca saldırı ve  üç yaralı vatan evladı.

 Bugünde yine Bitlis’te Polis Meslek Yüksek Okuluna saldırı ve 1  polis namzeti  şehit .

  Sonuç; saldırılar karşılıksız kalmayacak,hesap verecekler,yakalanacaklar  cezalandırılacaklar.Son çırpınışları ile başlayan beyan ve demeçler demeçler… İkili,üçlü,dörtlü,beşli,onbeşli,yirmibeşli ve daha fazlalı zirveler zırvalar falanlar filanlar…..

 Ne olursunuz, bitsin ve bitirilisin artık. İstiyorlarsa bizi de alsınlar bu mücadelenin içine .

 Türk Milleti bu bitecekse  otuzbin vatan evladını  daha şehit vermeye  razı olur,  yeter ki bitsin bitirilsin, anaların  gözü yaşlı kalmasın,Evlatlar   öksüz ve yetim kalmasın.

 Bu azgın, salyaları kan akan kuduruk köpekler itlaf edilsin.

 YETER SABIRLAR ARTIK SON DEMİNDE……….

 Ya itaat etsinler yada itlaf olsunlar.

 Bunların ne dini var ne de donu var.

 Ne Allah tanıyorlar ne kitap biliyorlar .

 Ne vicdan sahibiler ne merhamet.

 Ne de insanlar.

 Ülkemizin tüm kolluk kuvvetlerinde olduğu gibi Özel Güvenlik Görevlilerinin de çok dikkatli olmaları  gereken günler yaşıyoruz.

 Umuma açık olan yerlerin tamamanında ,Hava limanlarında ,tren garlarında,otogarlarda, metro istasyonlarında,otobüs duraklarında,vapur iskelelerinde büyük küçük tüm alışveriş merkezlerinde görev yapan bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmekte.

 Vatandaşlarımız ve kendimizin  güvenliği ve emniyeti için çok dikkatli davranarak  çok daha duyarlı olalım.

 Özellikle;

-Şüpheli (unutulmuş ,sahipsiz,çuval,çanta,sırt çantası,poşet,cep telefonu) paketlere karşı ,

-Şüphelendiğiniz anormal tavır sergileyen şahıslara karşı,

-Standart dışı (lokantaya dışarıdan yemek getirilmesi gibi)  gelişmelere karşı,

-Üzerindeki kıyafetle uyuşmayan (üzerinde polis elbisesi  olupta uzun saçlı ve kirli sakallı) şahışlara,karşı hassasiyet gösterelim.

  Kısacası, iç güdülerinizin de sesine kulak vererek panik olmadan soğuk kanlı tavır sergileyerek şüphelendiğimiz her şeyi , üstlerimizle ve genel kolluk kuvvetleri ile zaman kaybetmeden paylaşalım.

 Özel Kolluk ile Genel Kolluk Kuvvetleri birlikte ciddi işbilirliği içersinde, bilgi paylaşımı yaparak bazı şeylerin önünü alabilir.

 Özel kolluk kuvvetlerinin istihbarat edinme yetkileri olmadığı için bazı şeyleri önceden bilmeleri mümkün değil sadece mevcut yetkiler çerçevesinde bazı bilgilere sahip olabilirler.Ancak iyi bir gözlem ve analiz ile en büyük hizmeti yapabiliriz.Meslektaşlarımızınbüyük çoğunluğu doğup büyüdükleri , oturdukları  tanıdıkları çevrelerde görev yapan insanlardır.Bunu etkin bir şekilde kullanabilirler.Bazı şeyleri kolay algılayabildikleri gibi yabancı şahısları da kolay tanıma imkanları olabilir.

 Temel de caydırma ve önleme yetkisi bulunan özel güvenlik görevlileri önlemeye yönelik ciddi organizmaya sahiptirler.Ancak yerinde ve zamanında bilgi desteğine de ihtiyaçları var.işte burada bizim derslerimizden birisi olan Genel Kollukla İlişkiler’in devreye girmesi lazım geldiğine inanıyoruz.Yoksa onun yetkileri, benim yetkilerimin  dışına çıkmayan ders ne bize ne de başkasının işine yarar.Bu işin ruhuna uygun olan ise birlikte birşeylerin yapılmasıdır.Bunu söylerken de operasyonlara katılalım haddimizi aşalım demiyoruz.Zaten ülkemizde yeteri kadar operasyonel birlikler var,biz de ondan eksik oluverilim.Bizim dediğimiz suç ve  suçlunun  önlenmesine yönelik bilgi paylaşımı ve sıkı işbirliğine gidilmesi.

 Netice itibari ile hepimizin ortak arzu ve hedefi vatandaşımızın huzuru.

 Tüm terör şehitlerimizi ninnet ve şükranla anarken ,gazilerimize uzun ve sağlıklı ömür,kederli yakınlarına  sabırlar diliyoruz.

 

 

Diğer yazıları okumak ister misiniz?