Haber & Duyuru

Bugün Mesleğin ve Meslektaşın İçin Ne Yaptın

BUGÜN MESLEĞİN VE MESLEKTAŞLARIN İÇİN NE YAPTIN 

 Sivil toplum kuruluşları belli bir amaç etrafında fikir birliğini oluşturarak hedeflerine ulaşabilmek adına bir araya gelmiş topluluklardır. 

Özel Güvenlik Derneklerinin amaçlarıda özel güvenlik görevlilerinin ve özel güvenlik mesleğinin sorunlarını tespit etmek ,tespit edilen sorunlara ortak çözümler üretmek amacı ile yasal zeminde faaliyet göstererek özel güvenlik görevlilerinin gerek çalışma şartlarını iyileştirilmesi,gerekse sosyal yaşam şartlarının iyileştirmesi için gayret sarfetmek, onların önünde yürümek amaçı ile kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıdır.

 Biz Özel Güvenlik Görevlilerinin önündeki sorunlar ve engeller tahmin edilmeyecek kadar çok ve karmaşık bir haldedir.Bu engeller ve sorunlar var diye de yılgınlık göstererek geri durulacak değiliz.

 Bizim yasamızın çıktığı günden bu yana yurdun muhtelif yerlerinde çeşiltli sivil toplum kuruluşları kuruldu.Bunların hepsinin ortak noktaları özel güvenlik mesleğine nasıl katkı sağlayabiliriz,çalışma şartlarını nasıl insani bir düzeye getirebiliriz,özel güvenlik görevlilerine nasıl yardımcı olabiliriz,onların sorunlarına nasıl çözümler getirebiliriz,nasıl onların yanında olabiliriz,gayreti içinde olmuşlardır.

 Bir yıgın engellemelerin yanı sıra bizim kendi arkadaşlarımızın da üzerine düşen bazı şeylerin olduğunu da biliyoruz.

 Ne hikmetse bizim arkadaşlarımız başkalarının bir şeyler yapması beklentisi içinde olduklarını müşahade etmiş bulunmaktayız.

 Arkadaşlarımızın derneklerden beklentileri ;

 -İşten çıkarılmalarında veya çalışırken işverenle yaşadıkları sıkıntıların çözümünde derneklerin yanlarında olmasını istemek.

-İş bulamadıkları zamanlarda dernek vasıtası ile bir görev almak,

-İşsiz kaldıklarında derneğin kandilerine sahip çıkmasını arzulamak,

-Gelişen olaylar karşınında en son yeniliklerden,kanunlardan ve genelgelerden haberdar olmak.Sektörü ilgilendiren konularda anında haberdar olmak,

-Teşeronlaşmanın önüne geçilmesi için faaliyet yürütülmesini beklemek,

-Haklılıklarının kamuoyu önünde anlatılmasını beklemek,

-Ücretlerinin insanca yaşanınır bir seviyelere getirilmesi için mücadele etmelerini beklemek,

-Haklarını gerek işveren cephesinde ,gerekse resmi kurumlar nezdinde savunmak,haklarını aramak gibi gayet doğal ,gayet samimi beklentileri vardır.

-Özel Güvenlik Görevlileri arasında mesleki teşkilatlanmanın önündeki engellerin kaldırılmasına

 Bu yukarıda saydıklarımız gayet iyi niyetlerle düşünülen ve iyi niyet çercevesinde beklentilerdir.

 Fakat biz Özel Güvenlik Görevlileri de üzerimize düşeni yapması gerekir.

En azında kurulmuş bulunan derneklere üye olabilirler ,kurulacak derneklere yardımcı olup onlarla birlikte hareket edebilirler.

 Bizlere en çok sorulan soru şudur.

 Derneğin bize ne faydası olacak ,bizim için ne yapıyorsunuz?

 Arkadaşlar,en azından bizim de bir sivil toplum kuruluşumuzun olduğunun bilinmesi  gerçeğidir.En azından illerde bizim de bir teşkilatımız vardır.Bizimde teşkilatlarda bizim için kafa yoran ,mesai sarf eden insanların vardır.Özel Güvenlik bayrağının bu çatılar altında dalgalanması en büyük yapılan faaliyettir.Kıt imkanlarla oralarda bir şeylerin yapılmasıdır.Şu anda yapılan ayakta durabilmektir.Geleceğin temellerinin atılmasıdır.

 Şu zamana iyileştirmelere yönelik  çıkan gerek yönetmelik değişikliklerinde, gerekse emir yazılarında hiç mi sivil toplum kuruluşlarının emeği ve katkısı yoktur.Bunu yok saymak mesleğimize ,meslektaşlarımıza ve hiçbir karşılık beklemeden mücadele eden insanlara ihanet olur.

 Sizler, bizler istemez miyiz!

 -Bizim adımıza karar verilen Özel Güvenlik Komisyonlarında olmayı?

-Bizleri denetleyen komisyonlarda yer almayı?

-Devletinde sizleri muhatap kabul etmesini?

-Hükümetler nezdinde haklı taleplerimizin yerine getirilmesini?

-İşverenlerin bizleri kanun adamı olarak görmelerini ve ona gore ölçülü davranmalarını?

 Özel Güvenlik Sivil Toplum Kuruluşlarının meslektaşlarımızdan bir tek beklentisi var.Teşkilatlarına sahip çıkmaları ve teşkilatların içinde yer almaları hatta görev almaları.

Bu güne kadar bu birliktelikteliğin kendilerine hiç bir zararı olmamıştır,bundan sonrada olmayacaktır .En fazla ayda yarım paket sigara içmeyeceklerdir.Bu da  şunun için, bir takım sosyal , kültürel ve eğitim faaliyetlerini yürütebilmek,kiralarını ,yakıtlarını,kırtasiye giderlerini karşılayabilmeleri için.

 Teşkilatlanma faaliyetlerini yürütmek adına yola çıkan bir avuç insan ,taşın altına değil ellerini koymak ,kafalarını koymuş insanlardır.Onları üzen olaylardan bir tanesi bir takım siteler üzerinden oturdukları koltuklardan,internet ortamı üzerinden Özel Güvenlik Sivil Toplum Kuruluşlarını acımasızca haksız bir şekilde eleştirenler.Ne yazık ki kendileri Özel Güvenlik Görevlisi olmalarına rağmen kendileri hiçbir Özel Güvenlik Sivil Toplum Kuruluşuna üye olmadıkları gibi bir bilenliğe soyunmalarıdır.

 Gelin işin ucundan birlikte tutalım birlikte olmamız size arkadaş kazandırır.Size saygınlık kazandırır.Size mensubiyet şuuru kazandırır.Size meslektaşlarınızla birlikte olma zevkini tattırır.Size Özel Güvenlik Görevlilerinin dertleri ile dertlenmeyi sevinçleri ile sevinmeyi ögretir.Haklarımızı birlikte arayıp, birlikte mücadele edip kazanımları birlikte paylaşmayı  yaşayalım.Daha iyi şartlarda çalışmamıza,sosyal haklarımızı almamıza vesile olun ve haklı gururu birlikte yaşayalım.

 Eskiden şehir içi ulaşımlarda kullanılan dolmuşlarda çok görürdüm .Dikiz aynasında yapıştırılı bulunan ‘BUGÜN  ALLAH  İÇİN NE YAPTIN ‘ sözünü .

 Şimdi bende soruyorum;

 ‘BUGÜN MESLEĞİN VE MESLEKTAŞLARIN İÇİN NE YAPTIN’   

 

Ö.G.T.M.

ÖZEL GÜVENLİK TEŞKİLATI

MENSUPLARI DERNEĞİ

 Cengiz KIVILCIM

Yönetim Kurulu Başkanı

 www.ogtm.org

ogtm@mynet.com

 

 

Diğer yazıları okumak ister misiniz?