Genel

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ

 

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ

Katılımcılar görüş ve önerilerini  ogtm@mynet.com adresine yapabilirler.

 

Teklif:

Özel Güvenlik Sektörü içinde hiyerarşik yapılanmada rütbe ve kıdem esas alınarak şu şekli ile uygulanmalıdır.

Güvenlik Şefi:Özel Güvenlik Kimlik Kartını almış olduğu tarih baz alınarak ve bir fiil meslekte 5. Yılını tamamlayanlardan olur.

Güvenlik Amir Yardımcısı: Özel Güvenlik Kimlik Kartını almış olduğu tarih baz alınarak ve bir fiil meslekte 8. Yılını tamamlayanlardan olur.

Güvenlik Amiri: Özel Güvenlik Kimlik Kartını almış olduğu tarih baz alınarak ve bir fiil meslekte 10. Yılını tamamlayanlardan olur.

Güvenlik Müdürü Yardımcısı: Özel Güvenlik Kimlik Kartını almış olduğu tarih baz alınarak ve bir fiil meslekte 13. Yılını tamamlayanlardan olur.

Güvenlik Müdürü: Özel Güvenlik Kimlik Kartını almış olduğu tarih baz alınarak ve bir fiil meslekte 15. Yılını tamamlayanlardan seçilir.

Kıdem Esasında da, her 5 yılda bir kıdem alınarak:

1/5       yıl arasındakilere         Özel Güvenlik Görevlisi

5/10     yıl arasındakilere         Kıdemli Güvenlik Görevlisi

10/15   yıl arasındakilere         Üst Güvenlik Görevlisi

15 yıl ve üzerindekilere           Ser Güvenlik Görevlisi ünvanı verilir.

(YÖNETMELİKLE DÜZENLENMELİ)

Gerekçe:

Meslekte rütbe ve kıdem kriterlerinin oturtulması Özel Güvenlik mesleğini cazip kılacağı gibi gelecek vaat eden meslek gurupları içinde değerlendirilebilir.Şu anda uygulamada ast üst ilişkisi yoktur ve boşluklar oluşmaktadır.

Çünkü herkes özel güvenlik görevlisidir.Sorumlu kim olacak belli değildir.Bu durum’da hizmetin aksamasına neden olmaktadır.

Ayrıca tecrübesiz,deneyimsiz ve bilgisiz personelin torpil ve tavassutla, sorumlu,yetkili,amir sıfatı almasının önüne geçileceği gibi sektöre belli bir düzen gelecektir.

Diğer yazıları okumak ister misiniz?