Haber & Duyuru

GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRI

 

Türk Sağlık Sen. den Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneğine Ziyaret

Türk Sağlık Sen. Şube Başkanı Hüseyin Kararman şunları dile getirdi;COVID-19 virüs salgını sebebi ile ilgili olarak içinde bulunduğumuz ortam nedeni ile tüm sağlık birimleri teyakkuz halindeler. Bir an önce ön almak ve salgını durdurabilmek adına bir dizi önlemler alınmaktadır. Kamuoyunun yakından takip ettiği ve bildiği üzere sağlık çalışanları cansiperane çalışmaktadır.

Bu çerçevede sağlık çalışanlarının haklı bir takım taleplerini dile getirmeye çalışıyoruz. Her ne kadar Sayın Sağlık Bakanımız hastanelerde yeterli önlemelerin alındığını ifade etse de sağlık çalışanı meslektaşlarımızın maske ve önlük gibi koruyucu ekipmanlarının tam olarak karşılanmadığı sağlık çalışanları tarafından sendikamıza iletilmektedir. Bu eksikliklerin bir an önce tamamlanması toplum sağlığı ve çalışanların sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca özellikle hastanelerimiz acil servislerinde birlikte görev yaptığımız özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın içinde bulundukları durumu ve sıkıntılarını biliyoruz. Birlikte görev yaptığımız arkadaşların durumlarını ve yapılabilecekleri görüşmek üzere Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği yetkileri ile bir araya geldik ve kendilerine dernek nezdinde arkadaşlara yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde Maltepe Süreyyapaşa Gögüs Hastalıkları hastanesinde Korono virüs şüphelisi bir hastayı ziyaret etmek isteyen yakını şahıs iki özel güvenlik görevlisine bıçakla saldırı girişiminde bulunmuşlar ve iki güvenlik görevlisini ağır şekilde yaralamıştır. Kendilerine acil şifalar diliyoruz.

Türk Sağlık Sen olarak bizlerde özel güvenlik görevlilerinin kendi sağlıklarını düşünerek özel güvenlik çalışanlarına kendilerini savunmaları için elektrikli şok cihazları veya biber gazı verilmesini öneriyoruz. Tabii ki bizler özel güvenlik mevzuatını bilmemekle birlikte böyle bir önerimiz vardır.

Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz KIVILCIM da yaşanan saldırıyı bir vahşet olarak niteledi ve saldırıyı yapan şahsın en ağır ceza ile cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti. Kıvılcım açıklamasında özel güvenlik görevlilerinin bu süreçte ağır şartlar altında fedakârca görev yaptıklarını ve toplum sağlığına katkı sunduklarını ifade etti. Açıklamada arkadaşlarımızın mağdur olmadan görev yapmaları için koruyucu kıyafetlerle donatılması bu aşamada çok önemlidir dedi.

Cengiz KIVILCIM burada özel güvenlik görevlilerinin can güvenliğinin sağlanması, olabilecek bir takım nahoş olayların önüne geçebilmek adına 5188 sayılı kanunun 6 ıncı maddesinde ifade bulan mülki idari amirlerinin ek önlemler alınması yetkisi çerçevesinde ve Uygulama Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi uyarınca görev alanı ve süresince genel kolluğun emrine verilmesi amir hükmü gereğince bu süreçte özel güvenlik görevlilerinin genel kolluğun emrinde görev yapmasının sağlanması önemlidir.

 

Diğer yazıları okumak ister misiniz?